Kennismaken

U wilt dat uw kind zich prettig en veilig voelt op school? En zoekt een team leerkrachten dat de kwaliteiten van uw kind als uitgangspunt van het onderwijs neemt? Kom eens kennismaken op De Appel. 

Wilt u als ouder kennismaken met onze school? Dan bent u uiteraard altijd van harte welkom! Voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door de school kunt u contact opnemen met onze directeur Josien Kats of IB-er Astrid Ijzerman voor een gesprek. In dit gesprek vertellen zij een aantal belangrijke zaken van de school. Ook gaat u met ons de school even bekijken. Tijdens dit gesprek krijgt u ook de schoolgids uitgereikt, zodat u later nog eens rustig alles na kunt lezen. Na dit gesprek kunt u besluiten uw zoon of dochter in te schrijven voor onze school. 

Voor het eerst naar school

Het is voor uw kind vaak erg spannend om naar de kleutergroep te gaan. Om uw zoon of dochter voor te bereiden op wat komen gaat, mag uw kind vanaf 3 jaar en 10 maanden gedurende 4 dagdelen “op visite” komen. Dit om alvast te wennen aan de groep en de leraar. 

Een overstap 

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat uw kind van een andere basisschool de overstap naar onze school maakt. In dat geval nodigen we hem of haar graag uit om, voor de daadwerkelijke komst op school, een middag in de betreffende groep door te brengen. Zo is op de eerste dag niet alles nieuw.

Inschrijven 

U wilt uw kind aanmelden voor onze school? Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Om alle inschrijvingen goed te laten verlopen, volgen wij altijd de onderstaande inschrijfprocedure. 

Stap 1: U maakt een afspraak met Josien Kats of Astrid Ijzerman voor een intake-gesprek en een rondleiding door te bellen naar het schoolnummer 0165-571676 of te mailen naar directie@deappelkpo.nl  

Stap 2: Na dit gesprek wordt de aanmelding van uw kind besproken met ons zorgteam. Na akkoord van dit team wordt de inschrijving definitief.

Stap 3: Na inschrijving ontvangt uw zoon of dochter een uitnodiging voor vijf kijkochtenden. Deze zullen plaatsvinden voorafgaand aan de eerste schooldag. Zo krijgt uw kind alvast een beeld van onze school en kan het kennismaken met zijn of haar klasgenootjes. 

Stap 4: Uw zoon/dochter kan vervolgens op de afgesproken eerste schooldag definitief beginnen. Ongetwijfeld het begin van een mooie en leerzame schooltijd! 

Heeft u vragen over de inschrijving of de te volgen stappen? Neemt u dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.