Juzt geeft informatieavond over pleegzorg in Roosendaal

Juzt zoekt verschillende pleeggezinnen voor kinderen die tijdelijk door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving bijvoorbeeld familie of bekenden via school. Pas als dat niet lukt wordt gezocht naar een plekje in een ‘vreemd’ pleeggezin.

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Hierdoor is de vraag naar pleegzorg momenteel veel groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.

Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Kun je werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Juzt Pleegzorg.

Een pleegmoeder vertelt over haar ervaringen en een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding. Bezoekers kunnen vragen stellen en vrijblijvend kennismaken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd niet thuis kan wonen. Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner (homo of hetero) of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder. Een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden. Heb je interesse of wil je meer informatie over pleegzorg?

Kom naar de informatieavond op:

Maandag 4 juli van 20.00 tot 22.00 uur

Locatie: Drukkerij Altrif Label, Gewenten 39 (Borchwerf) te Roosendaal

 

Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets. Je bent van harte welkom.

Wil je een informatiepakket ontvangen of je aanmelden voor de informatieavond, mail dan naar pleegzorg@juzt.nl of bel 076-525 64 44.


Download bijlage