Brabants verkeersveiligheidslabel

Brabants Verkeersveiligheidslabel

 

Onze school heeft een werkgroep verkeer, bestaande uit leerkracht en een ouder, die zich inzet voor (het verbeteren van) de verkeerssituatie rondom de school, de verkeerseducatie in de school en voor het behoud van het verkeersveiligheidslabel.

Al jaren geleden heeft basisschool De Appel het “Brabants Verkeersveiligheidslabel” behaald. Om dit te behouden, moeten wij blijvend aandacht besteden aan de verkeersveiligheid rondom onze school. Dat doen wij door onze verkeerslessen in de klas en door in alle groepen mee te doen aan verkeersprojecten en acties. Een voorbeeld van de afgelopen jaren is de “Groene Voetstappen-actie”, waarbij wij een week lang elke dag tellen hoeveel kinderen er te voet, met de fiets of met de auto naar school komen.

In groep 7 doen de kinderen mee aan het verkeersexamen dat wordt samengesteld door Veilig Verkeer Nederland. Dit verkeersexamen bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Met het verkeersexamen worden de verkeerslessen overigens niet afgesloten. Die gaan gewoon door in groep 8, vooral ter voorbereiding op de route naar de toekomstige school van het voortgezet onderwijs.